Openingstijden en bezichtiging

Basiliek en toren zijn over het algemeen gelijktijdig geopend. De laatste beklimming van de toren is een half uur voor sluitingstijd. De Basiliek is gratis te bezichtigen en daarvoor is een boekje met beknopte geschiedenis en rondleiding in bruikleen beschikbaar.

De basiliek kan soms, in afwijking van de vaste openingstijden, tijdelijk gesloten zijn door activiteiten zoals een uitvaart of orgel stemmen.
Een uitvaart wordt niet op de website gepubliceerd!

De winter openstelling 1 nov tot 1 april
Ma – vr 13.30 – 15.30 uur
Za          13.00 – 16.00 uur

Kerst en voorjaarsvakantie
Ma – vr 11.00 – 15.30 uur
Za          11.00 – 16.00 uur 

Torenbeklimming

Volwassenen: € 3,50
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: € 2,00
Tot 4 jaar gratis.

Groepsrondleidingen in de Basiliek

Groepsrondleidingen kunnen op aanvraag worden verzorgd. Een rondleiding duurt ongeveer één uur. Een groep kan maximaal 20 personen groot zijn en de kosten voor een groepsrondleiding bedragen € 40,00. Grotere gezelschappen worden in meerdere groepen gesplitst. Op verzoek kan er een kortere rondleiding van een half uur worden gegeven. Het tarief bedraagt dan € 25,00.

Contact kan daartoe opgenomen worden met de Basiliekwacht.

Zwolse basisscholen kunnen met groep 7 en 8 gratis de Peperbustoren beklimmen en een speurtocht door de basiliek houden. Voor meer informatie zie de stadkamer

Aanmelden voor deelname aan beklimming en speurtocht door basisscholen bij info@basiliekzwolle.nl

De handleiding voor de leerkracht en het antwoordenblad moet je in voldoende aantallen zelf meenemen. Printen kan via de volgende link:
OLV Basiliek Spel HANDLEIDING LEERKRACHT
OLV Basiliek Spel ANTWOORDBLAD PRINTEN