Tijdreis door de Onze Lieve Vrouwe basiliek

Op dinsdagavond 27 februari of op donderdagavond 7 maart kun je onder leiding van koster Albertus een bijna 2 uur durende wandeling door één van de oudste en markante monumenten van Zwolle beleven: de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming basiliek aan de Ossenmarkt in Zwolle. Tijdens de tocht door de 625 jaar oude basiliek krijg je uitleg van koster Albertus over de interessante geschiedenis van onze stad en de rol daarin van de basiliek en kom je onderweg een aantal onverwachte en illustere historische figuren tegen die je meenemen naar een lang vervlogen Zwols verleden. Aan het eind van deze reis door het verleden is er nog een onverwachte en aangrijpende gebeurtenis waar je lijfelijk bij aanwezig bent. Tenslotte kun je na afloop van deze indrukwekkende tocht onder het genot van een glaasje even van alle spektakel bekomen in de aanbouw van de basiliek en nader kennismaken met de figuranten.

De “tijdreis door de Onze Lieve Vrouwe basiliek” begint om 20.00 uur. Deelname is uitsluitend mogelijk op aanvraag en na inschrijving. Start: plein voor de basiliek aan de Ossenmarkt. Verzamelen: 19.50 uur, start 20.00 uur. Prijs: € 17.50 pp (incl. een drankje na afloop). Boeking: e-mail hanzevolkZwolle@gmail.com  of info tel: 06 55 76 16 29. Vermeld erbij voor welke datum je wilt boeken! Na de boeking ontvang je nadere informatie over onder meer de wijze van betaling.

De OLV basiliek staat aan de vooravond van een grootscheepse restauratie: daarbij wordt vooral aandacht besteed aan de muur- en plafondschilderingen en aan het Maarschalkerweerdorgel. De opbrengst van deze tijdreis komt geheel ten goede aan bestrijding van de kosten van deze restauratie.

Wordt BasiliekBeschermer: voor crowdfunding-actie basiliek zie
https://www.voordekunst.nl/projecten/16347 

Het Hanzevolk van Zwolle (v/h Michaelsgilde)